Say.dk siger goddag

Den danske websfære kan nu byde på endnu en digg-klon, Say.dk (den anden er digg.dk).

Et spændende eksperiment, men dog et der påkalder sig nogle kommentarer:

  • Jeg ville gerne prøve at se hvordan den ser ud “indefra”, hvordan det virker når man vil være aktiv, men man kan tilsyneladende ikke oprette sig med den seneste Firefox (1.5.0.7) på Mac, der er vist noget JavaScript der ikke er testet i bund (det virker heller ikke med Lynx)…
  • Den har ingen blog, hvor man kan følge ideerne og tankerne bag…
  • Nogle tekster er på dansk, andre på engelsk?
  • Navnet i sig selv er også på engelsk, på trods af, at den henvender sig til dansktalende?
  • Det ser ikke ud til at man vil afgrænse sig til artikler på dansk, der er i hvert fald allerede flere henvisninger til engelsksprogede artikler, og hvad er så idéen med en dansk klon?

Det gode spørgsmål, som også er taget op andre steder (på bl.a. overskrift.dk og kollaborativ), er naturligvis om der er plads til to digg-kloner i Danmark, men jeg tror måske man også skal spørge om der er et marked til bare én — konkurrencen fra originalen vil formentlig være for stærk?

Hvis den får luft under vingerne bliver det også spændende at se, om man kan holde den kørende uden at ende med de samme problemer som netop den originale digg.com — spam, dubletter, gruppehandlinger og fraktioner. Det er nemt at forestille sig en situation hvor det ender med at være en hot-or-not for myspace-indlæg om det seneste reality-show eller en platform for tilsyneladende populært højreorienteret propaganda…

3 tanker om “Say.dk siger goddag

  1. Den virker med Bon Echo 2.0, den intel-optimerede version af Firefox 2.0 til OS X, jeg har i hvert fald tilmeldt mig, men generelt er jeg ret enig med dine betragtninger. Tilmeldelses-interfjæset er på engelsk, der står ‘Register’ ovre ved ‘Tilmeld’, og hvad skal vi egentlig med en dansk digg?

    Jeg synes newz.dk klarer det fint, bortset fra at man måske ikke ser så meget non-tech/geeky shoite ovre hos dem.

  2. Nu lykkedes det — med den nyeste 1.5.0.8. Jeg tror dog jeg vil forsøge mig med den der Bon Echo, hvis jeg kan finde den.

    Til gengæld er newz.dk helt nede mens jeg skriver dette… :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *